de Pijlstaart

Amsterdamsestraatweg 1 | 3513 AA Utrecht | 030-2316062

E-mail: info.depijlstaart@ksu-utrecht.nl

 

de Pijlstaart | Vreedzame School

De Vreedzame School is een programma voor de basisschool ontwikkeld door Eduniek in Maartensdijk. De Vreedzame school gaat over het op een goede manier omgaan met elkaar, conflicten onderling oplossen, het versterken van positief gedrag, actief luisteren, win-winoplossingen en mediatie door kinderen. De Vreedzame School heeft als uitgangspunt dat iedereen binnen de school zich betrokken en verantwoordelijk voelt voor wat er op school gebeurt. Naar school gaan op De Pijlstaart moet voor iedereen veilig en plezierig zijn.
 
Met de mediatie wordt ervan uit gegaan dat kinderen elkaar goed kunnen helpen bij het oplossen van problemen en conflicten. In alle groepen worden lessen gegeven uit de mappen van het programma De Vreedzame School. In elk lokaal hangen op een vaste plek afspraken en attributen die te maken hebben met de Vreedzame School.
 
In groep 7 worden kinderen getraind om als mediator op te kunnen treden tijdens de pauzes. Enkele leerkrachten zijn mediatoren-begeleiders. Zij hebben ook een training gevolgd en zijn aanspreekpunt voor de mediatoren. Een conflict wordt door de mediatoren besproken aan de hand van een stappenplan en daarna wordt er een korte notitie van gemaakt. Een keer per jaar wordt er een ouderavond besteed aan het programma De Vreedzame School. Het team van de Pijlstaart wordt bij dit programma ondersteund door Eduniek.

 

 

               

                                                      

Webdesign en CMS: Martin van Toll Producties
Inloggen (geregistreerde gebruiker)

Aanmelden nieuwe gebruiker

Een school van de Katholieke Scholenstichting Utrecht